Thursday, November 14, 2013

ေက်ာက္ဖရံုသီး ႏွင့္ ႀကက္သားခ်ဥ္ရည္ဟင္း



                    ေက်ာက္ဖရံုသီး ႏွင့္ ႀကက္သားခ်ဥ္ရည္ဟင္း

၁။    ေက်ာက္ဖရံုသီး                         ၂    စိတ္ ၂။     ႀကက္သား(ႀကက္ေတာင္ပံ)        ၁၀ က်ပ္သား ၃။     ငရုတ္သီး                                ၃ ေတာင့္ ၄။     ႀကက္သြန္နီ                             ၃ ဥ ၅။     ႀကက္သြန္ျဖဴ                            ၁ ဥ ၆။     ခရမ္းခ်ဥ္သီး                            ၃ လံုး ၇။     မန္က်ည္းသီးမွည့္                        သင့္ရံုထည့္ပါ ၈။     ဆား၊ငံျပာရည္                         ၂ က်ပ္ ၈ပဲသား ၉။     ဆီ                                       ၂ က်ပ္ ၈ပဲသား

          ေက်ာက္ဖရံုသီးမ်ားကို အခြံႏြာျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။ ႀကက္သားကိုလည္းအရြယ္ေတာ္ 
အတံုးေလးမ်ား တံုးထားပါ။ ဆား၊ငံျပာရည္ နယ္ထားပါ။
          ငရုတ္သီး၊ႀကက္သြန္နီ တုိ  ့ကို ညက္ေအာင္ ေထာင္းျပီး ဆီသတ္ပါ။ဆီေမႊးလာပါက
 ႀကက္ေတာင္ပံ ရိုးမ်ားကို ထည့္ျပီးလံုးလိုက္ပါ။ေရထည့္ျပီးဆူေအာင္ တည္ေပးပါ။ေရဆူပါ
က  အသင့္လွီးထားတဲ  ့ေက်ာက္ဖရံုသီးမ်ားကို  ထည့္ေပးပါ ။ေက်ာက္ဖရံုသီး နည္းနညး္ႏူး သြားပါက ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး ကို  ဖဲ့ေျခြထည့္ျပီး  မန္းက်ည္းမွည္ ့ရည္  ေလာင္းထည့္လုိက္ပါ။
 ျပီးရင္ေတာ့ လြန္စြာခံတြင္းျမိန္မယ့္ ေဆးဖက္၀င္  ေက်ာက္ဖရံုသီး   ႀကက္သားခ်ည္ရည္
ဟင္းလ်ာကို စားသံုးႏိုင္ပါျပီး။




ဇရာေဗဒ ႏွင့္ သက္ရွည္ႏုပ်ိဳမႈဆုိင္ရာ ရသာယန ေဆးပညာ(ဆရာဦးဆက္ထြန္းလင္း)
အာယုေဗၺဒ
မွ ေကာက္ႏုတ္ေရးသားထားပါသည္။

No comments:

Post a Comment